K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte.Více o cookiesSouhlasím
  • Tlama games - Northgard: Země nepoznané + 2 rozšíření
  • Obr. A1
  • Obr. A2
  • Obr. A3
  • Obr. A4
  • Obr. A5
  • Obr. A6
  • Obr. A7
  • Obr. A8

Tlama games - Northgard: Země nepoznané + 2 rozšíření

Záruka: 24 měsíců
Výrobce: Tlama games
Kód: HRTLAM094
P/N: TLG0713
Dostupnost: Není skladem
3 038,31 Kč s DPH




Hra Northgard: Země nepoznané, vycházející ze světa videohry Northgard zasazené do vikingských dob, je plná dobývání a průzkumu. Každý hráč ovládá vikingský klan, který se snaží dosáhnout vítězství zejména obsazováním a držením nejcennějších území tohoto nového neobydleného kontinentu.



Hra má přístupná pravidla a mechanismy, které umožňují rychlý a dynamický herní zážitek.

V každém roce se hráči střídají na tazích prováděním svých akcí, aby přizpůsobili své strategie tahům soupeřů a nově objeveným uzemím.

Slávu (tj. vítězné body) lze získávat průzkumem, bojem, kontrolou a rozvojem území.

Jednotlivé odpovídající akce se hrají prostřednictvím karet, které mají hráči v ruce.

Na konci každého roku si každý hráč vybere novou kartu, aby si vylepšili svůj balíček, protože jejich klany vyvíjejí nové taktiky a technologie.



Dobývání Northgardu vyžaduje také důmyslné hospodaření se zdroji, abyste mohli stavět nové budovy, zlepšovat efektivitu svých válečníků, vylepšovat své karty na ruce a rozšiřovat území svého klanu. V zimní fázi je toto hospodaření ještě obtížnější, protože musíte své válečníky krmit, aby byli zdraví a spokojení.

Tempo hry určují hráči, protože hra obvykle končí po sedmi letech vítězstvím hráče s největší slávou, ale může skončit dříve, pokud jeden z nich ovládá tři uzavřená území hostící tři velké stavby.

V tomto vydání najdete také modul Monstra, který přidává do hry divoká zvířata i bytosti z vikingské mytologie, které mají různé efekty a mohou výrazně ovlivnit průběh hry. Chovají se však podle určitých pravidel a jejich konaní, ačkoli je nepříjemné, je možné předvídat a přizpůsobit se mu. Monstra je také možné porazit v boji a získat za ně cennou slávu (VB).



Divočina je rozšíření pro hru Northgard: Země nepoznané. Najdete v něm nová monstra pro stejnojmenný modul, ale také zcela nový modul: desky divočiny.

Většinu nových monster můžete jednoduše zamíchat mezi ostatní monstra ze základní hry.

Některá monstra můžete zařadit do hry pouze s jejich deskami z desek divočiny. Monstra v tomto rozšíření jsou silnější a mají rozmanitější schopnosti, než monstra ze základní hry. Jötun je nepředstavitelně silný obr - dejte mu své zdroje, jinak zaútočí. Eldthurs touží pouze po zkáze a ničí malé stavby, Hvedrunk vůdce prastarého klanu chce nastolit Ragnarök a přivolává další monstra, přízračný válečník hledá boj a věčný život - ruší efekty staveb ve své přítomnosti, wyverna, nejhrozivější ze všech monster, doletí ze své sluje kamkoli a šíří zkázu, zabít ji však můžete jen v její sluji.

Nové desky divočiny přinášejí neprostupné hranice na deskách pohoří, bažiny, které zahubí vaše bojovníky, jezero, které produkuje jídlo nejsilnějšímu sousedovi, gejzír, který verbuje jednotky, trosky, které přinášejí body a s modulem monster pohřebiště předků a sluj wyverny. Nové desky divočiny zajistí, že vám při hře desky nedojdou, vytvoříte tak větší a zajímavější mapu Northgardu.



Náčelníci je rozšíření pro hru Northgard: Země nepoznané. Uvnitř najdete nový herní materiál a pravidla pro nový modul, který zvýší asymetričnost klanů a nabídne další netušené možnosti!

Modulární desky nápovědy hráčů a klanů zpřehlední vaši hru. Spojíte zde do jedné desky nápovědní desku s důležitými informacemi pro hráče a také ilustrovanou desku obsahující schopnost vašeho klanu a vašeho náčelníka. Oddělené desky umožňují spojit libovolnou barvu s libovolným klanem.

Vlastní modul náčelníci přináší pro každý klan figurku, barevný rozlišovací podstavec a kartu náčelníka. Každý náčelník je jednotka se silou 2 a zvláštní schopností, která je unikátní pro každý klan. Náčelníka můžete nasadit jako běžnou jednotku. Karta náčelníka přináší novou silnější akci a vylepšení klanu, taktéž unikátní pro každý klan. Rozšíření tak poskytuje nové strategické možnosti, vyšší znovuhratelnost a větší asymetrii jednotlivých klanů.



V rozšíření najdete navíc také figurku Kaiji, která nahrazuje žeton ze základní hry.



Hra obsahuje:

70 figurek jednotek

9 figurek monster

129 karet

35 desek mapy

56 žetonů staveb

2 soubojové kostky

1 počítadlo let

1 ukazatel roku

75 žetonů zdrojů

65 žetonů slávy

2 žetony klanů

1 žeton prvního hráče

5 karet nápovědy

1 pravidla hry



Rozšíření Divočina obsahuje:

11 desek divočiny

8 figurek monster

8 karet monster

1 pravidla



Rozšíření Náčelníci obsahuje:

5 desek nápovědy hráčů

7 desek klanů

7 vylepšených karet klanů

8 figurek

1 pravidla

10 podstavců





Počet hráčů: 2 - 5 hráčů

Věk hráčů: od 12 let

Doba hraní: 45 - 90 min






Podobné zboží