K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte.Více o cookiesSouhlasím

NIKKOR Z 17–28 mm f/2,8

Záruka: 24 měsíců
Výrobce: Nikon
Kód: DFNIB123
P/N: JMA718DA
Dostupnost: 2 kusy
34 990,01 Kč s DPH
Extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem a vysokou světelností f/2,8

Zachyťte vše pomocí lehkého extrémně širokoúhlého objektivu se zoomem, který vás doprovodí na všech vašich cestách. Vynikající snímky zblízka. Brilantní výsledky za daného osvětlení. Objektiv NIKKOR Z 17–28 mm f/2,8 přiblíží do vašeho dosahu působivé kompozice a odvážné perspektivy.

Tento extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem je nepostradatelným objektivem pro cestování, akce a tvůrčí vyprávění příběhů. Rozsah ohniskových vzdáleností 17–28 mm a nízká nejkratší zaostřitelná vzdálenost umožňují pořizovat všezahrnující širokoúhlé snímky – nebo si hrát s velikostí zobrazení objektů a zvýrazněním perspektivy. A navíc můžete působivě oživit stopáž vašich videí.

Od krajin po městská panoramata. Od rozsáhlých obloh po pouliční scény. Od architektury po interiéry. Můžete plynule zoomovat z dramatických 17 mm na působivých 24 mm nebo klasických 28 mm – a snadno vytvářet kompozice snímků.

Fotografujte zblízka pro získání dramatických perspektiv
Použijte širokoúhlý objektiv pro skupinový snímek – nebo se přemístěte blíže pro zaplnění obrazového pole působivými detaily čehokoli, co zaujme váš zrak! Tento objektiv se zoomem nabízí nejkratší zaostřitelnou vzdálenost pouhých 0,19 m pro získání ostrých a brilantních výsledků při snímání blízkých objektů.

Zaujměte svými úvodními záběry. Vytvořte pocit prostoru při snímání rozhovorů na stísněných místech. Potlačené změny ohniskové vzdálenosti při zaostřování umožňují plynule přeostřovat při zachování stabilního záběru a tiché automatické zaostřování znamená, že neděláte žádný hluk.

Podpořte svou představivost

S objektivem NIKKOR Z 17–28 mm f/2,8 můžete fotografovat s plně otevřenou clonou a zvýraznit objekt na měkce rozostřeném pozadí. Nebo můžete zaclonit a zachytit detailní širokoúhlé motivy, které budou ostré odpředu až dozadu. Získáte vynikající ostrost a menší zkreslení obrazu – i při zachycování těch nejdramatičtějších extrémně širokoúhlých perspektiv.

Vysoká pevná světelnost f/2,8 je vynikajícím pomocníkem při fotografování za dostupného osvětlení – nebo při tvůrčí práci s časy závěrky a hloubkou ostrosti. Rovněž umožňuje pořizovat snímky s dramatickým selektivním zaostřením při každé ohniskové vzdálenosti.

Působivá reprodukce neostrých míst obrazu

Při fotografování s plně otevřenou clonou získáte krásnou reprodukci neostrých míst obrazu (bokeh). Objektiv vykresluje neostré zdroje světla jako velké měkké sférické struktury – a umožňuje tak vytvářet snová pozadí. Fotografujete zblízka? Neostrá místa jsou příjemně zvýrazněna.

Fotografujte širokoúhle s jistotou

Objektiv NIKKOR Z 17–28 mm f/2,8 vám pomůže získat skvělé snímky v libovolné situaci – od záběrů dění na pódiích až po neočekávané fotografické příležitosti. Široký zoomový kroužek se snadno ovládá při pohledu do hledáčku – a příkazový kroužek můžete přizpůsobit vašemu fotografickému stylu.


Typ: Bajonet Nikon Z

Formát: FX

Ohnisková vzdálenost: 17–28 mm

Světelnost: f/2,8

Nejvyšší clonové číslo: f/22

Konstrukce objektivu: 13 čoček / 11 členů (včetně 2 optických členů ze skla ED, 1 optického členu ze skla Super ED a 3 asférických optických členů)

Obrazový úhel: Formát FX: 104 ° až 75 °, formát DX: 79 ° až 53 °

Stupnice ohniskových vzdáleností: Odstupňovaná v milimetrech (17, 20, 24, 28)

Zaostřovací systém: Vnitřní zaostřování

Nejkratší zaostřitelná vzdálenost: Pozice zoomu 17 mm: 0,19 m, pozice zoomu 20 mm: 0,23 m, pozice zoomu 24 mm: 0,26 m, pozice zoomu 28 mm: 0,26 m (měřeno od obrazové roviny)

Největší měřítko zobrazení: 0,19×

Počet lamel clony: 9 (kruhový otvor clony)

Rozsah clony: f/2,8 až 22

Průměr filtrového závitu: 67 mm (P=0,75 mm)

Průměr × délka (od dosedací plochy upevňovacího bajonetu): Cca 75 mm × 101 mm

Hmotnost: Cca 450 g

Automatické zaostřování: Ano

Vnitřní zaostřování: Ano

Zaostřování: Automatické, manuální

Podobné zboží