K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte.Více o cookiesSouhlasím

Emos GS536-H01 Detektor kouře

Záruka: 24 měsíců
Výrobce: Emos
Kód: MEREGS536H01
P/N: 2104101000
Dostupnost: 1 kus
159,86 Kč s DPH
Detektor kouře s opticko-akustickou signalizací a životností 10 let.
Optická i akustická signalizace, jednoduchá obsluha.

Nejčastějšími příčinami požáru v domácnostech je zkrat v elektroinstalaci, špatná údržba komínu, technické závady elektrospotřebičů, nedostatečně uhašené nedopalky z cigaret nebo neopatrná manipulace s otevřeným ohněm (svíčky, flambování). Než však váš dům pohltí plameny, máte zpravidla ještě několik hodin na to, abyste zasáhli. Oheň na sebe upozorní jak vizuálně (doutnáním, později hustým černým dýmem), tak ho i ucítíte. Problémem zůstává, že většina požárů vypukne v noci, kdy o nich obyvatelé domu neví až do chvíle, když už je na jejich záchranu pozdě. Proto zbytečně neriskujte a ochraňte svou rodinu a majetek detektorem kouře.

V případě zjištění přítomnosti kouře začne detektor hlasitě pípat a současně se rozbliká červená LED dioda. Z bezpečnostního hlediska nelze alarm ztišit ani vypnout. Zůstane aktivní do doby, než se vzduch opět vyčistí.

Z hlediska bezpečnosti je jednoznačně nejlepší nainstalovat ho do každé místnosti v domě. Nikdy nevíte, kde se utvoří ohnisko požáru, a čím více detektorů, tím rychleji se o něm dozvíte. Vyhněte se však kuchyni, koupelně a garáži – vodní pára, výpary vznikající při vaření nebo výfukové plyny mohou spouštět falešné poplachy. Pokud vám situace neumožňuje vybavit detektory celou domácnost, pořiďte si alespoň jeden do každého patra a umístěte ho na takové místo, odkud vás poplach zbudí i z hlubokého spánku (např. na chodbu před ložnici).

typ detekce detektor kouře
hlasitost signalizace >85 dB ve vzdálenosti 3 m
napájení 1× 9 V, součástí balení
provozní teplota 0 °C až 40 °C
provozní vlhkost 5–95 %
typ instalace montáž na zeď nebo volně stojící
typ signalizace optická i zvuková
životnost 10 let
rozměr 90 × 33 mm

Podobné zboží